Παιδική Φωτογράφηση

Τα παιδιά είναι τα πιο αυθόρμητα μοντέλα. Είναι σημαντικό να μεταφέρεται ο χαρακτήρας και η διάθεση του παιδιού σε κάθε φωτογραφία.

Στόχος είναι η αποτύπωση της ανοιχτής, ειλικρινής και σαφής έκφραση που φαίνεται στα μάτια ενός παιδιού. Αυτό δείχνει την αθωότητα των πρώτων χρόνων της ζωής μας και αποτελεί το πιο σημαντικό μέρος της παιδικής φωτογραφίας.

Τα αγαπημένα μας παιδιά είναι τα πιο αυθόρμητα μοντέλα και χρειάζονται ξεχωριστή προσέγγιση, εμένα δουλειά μου είναι να τα προσεγγίσω με τρόπο που να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καθήκον μου είναι να δημιουργήσω μία ευχάριστη ατμόσφαιρα που να βοηθήσει την μαμά και το παιδί να συνεργαστούν με τον φωτογράφο.

Όμορφες φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας φωτογράφου, μητέρας και παιδιού. Μόνο με συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Τι πρέπει να γνωρίζετε και πώς να προετοιμαστείτε για την φωτογράφηση?

• Η μητέρα πρέπει να βοηθήσει τον φωτογράφο ώστε να βρουν την κατάλληλη ώρα της φωτογράφηση όπου το παιδί θα είναι ήρεμο και έτοιμο να συνεργαστεί.

• Πρέπει να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες και το στήσιμο της φωτογράφησης.

• Πρέπει να ετοιμάσετε από πριν όλες τις λεπτομέρειες που θέλετε να είναι μέρος της φωτογράφησης εκτός από αυτές που ήδη έχει ετοιμάσει για σας ο φωτογράφος (πλεκτά ρουχαλάκια, καπελάκια, κάλτσες, αγαπημένα παιχνίδια του μωρού, οικογενειακές φωτογραφίες, όμορφα υφάσματα, μαξιλαράκια κλπ), λεπτομέρειες οι οποίες θα δημιουργήσουν το στυλ και την ιδέα.

Όλα αυτά μπορείτε να τα συζητήσετε με τον φωτογράφο σας.

• Αν μητέρα ή πατέρας θέλουν να είναι μέρος της φωτογράφησης, πρέπει να σκεφτούν το στυλ της ενδυμασίας, ώστε να είναι ουδέτερο, για να μην κρύψει τη λάμψη του παιδιού.

• Και βεβαίως η καλή διάθεση σας θα εμπνεύσει την δημιουργικότητα και θα δώσει την απαιτούμενη έμφαση στο γεγονός.


Καλή σας τύχη!!!